Крехко агнешко с лук и девесил на фурна

06/04/2021
"Направете една голяма свежа зелена салата и я поднесете заедно с порция крехко агнешко"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелен лук - 2 връзки
  • девесил - 5 - 6 пресен (големи стръкове заедно с дръжките)
  • агнешко месо - 1.5 - 2 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на средно големи парчета, след това го прехвърлете в голяма тава. Залейте с толкова вода, че да се покрива дъното на тавата около 1 пръст.

Наситнете дръжките на девесила и ги добавете в тавата.

Овкусете агнешото с посочените подправки. Полейте с олио и сложете в загряат на 200 градуса фурна.

Печете агнешкото, като от време на време го разбърквате.

Щом водата в тавата се изпари, месото започва да се запича. В този момент добавете нарязания на колелца лук и разбъркайте добре.

Печете още 10-15 минути и поднесете със свежа зелена салата или друга гарнитура по избор.

Крехкото агнешко с лук и девесил на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар