ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Италианска мусака Пастицио

Италианска мусака Пастицио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Италианска мусака Пастицио1 / 3
19/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Неслучайно името на тази италианска мусака звучи като любовно обяснение - обещаваме ви, че ще се влюбите във вкуса ѝ"

Необходими Продукти

  • макарони - къси 250 гр.
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • розмарин
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. печена
  • чесън - 2 скилидки
  • кайма - 600 гр.
  • домати - 6 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • индийско орехче
  • кашкавал - 50 гр. .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се лукът и чушката, добавят се чесънът и каймата и се пържи. Прибавят се настърганите домати и виното и се оставя да поври. Прибавят се подправките.

В тавичка се редят пластове сварени макарони и смес с кайма и сос.

Ястието се залива със заливка от яйца, кисело мляко, настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна около 25 минути до златист загар.

Рейтинг

4.6
57
45
30
20
10
Дай твоята оценка: