Вита баклава за ценители

07/04/2021
"Винаги ще се намери момент, в който да си хапнем малко от тази бита баклавичка"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете към тях предварително разтопеното масло, брашното, бакпулвера и натрошените орехчета. Разбъркайте.

На плота разстелете корите за баница. Върху две от корите сложете част от плънката, внимателно навийте на руло.

Намазнете тава за печене и сложете полученото руло вътре. Процедирайте така до изчерпване на количествата, като оформите баклавата.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баклавата до получаване на хубав златист загар. Оставете да се охлади.

Междувременно пригответе сироп от посочените продукти - вода, ванилия, лимонова кора и захар.

Залейте охладената баклава с топлия сироп и я оставете да престои 4-5 часа, за да се напои добре с течността.

Витата баклава за ценители е чудна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар