ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Пияна бишкотена торта с много крем

Пияна бишкотена торта с много крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k593
Пияна бишкотена торта с много крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"И ние се опияняваме от вкуса на тази бишкотена торта с много, ама много крем"

Необходими Продукти

  • За блата
  • ликьор - 50 мл (сладък)
  • бишкоти - 10 - 12
  • вода - 150 мл
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 80 грама
  • За крема
  • бял шоколад - 150 грама
  • жълтъци - 4 броя
  • захар - 30 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • сметана - 300 мл
  • За украса
  • дулсе де лече - по желание
  • черен шоколад - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете всички посочени за сиропа продукти и ги сложете да кипнат на умерен огън.

Междувремено си пригответе тава и наредете на дъното й бишкотите на два реда. Залейте с готовия сладък сироп и оставете настрана.

Пригответе крема, като затоплите прясното мляко и отделно разбиете жълтъците със захарта до тяхното побеляване.

Не спирайте да бъркате с миксера и налейте на тънка струя топлото мляко към разбитите жълтъци. Върнете смеа на много бавен огън и бъркайте до лекото сгъстяване на крема.

След това добавете натрошения бял шоколад и го добавете към млечния крем. Щом шоколадът се разтопи, махнете от огъня и добавете предварително разтворения според указанията на опаковката желатин. Разбъркайте и оставете да се охлади леко.

Разбийте сметаната на пухкав сняг и малко по малко я добавете към леко охладения крем.

Внимавайте, защото той не бива да е напълно изстинал. Разбърквайте с леки въртеливи движения. Щом кремът се хомогенизира го изсипете върху бишкотите. Охладете и прибирете в хладилник за поне 4 часа.

Украсете бишкотената торта с настърган черен шоколад. По ръбовете сложете от дулсе де лечето.

Пияната бишкотена торта с много крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: