Пълнени домати с гъби и сухар

Габриела
Габриела
Новак
31/12/2010
"Постно и много изискано предястие за ценителите на добрата и здравословна храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 224
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 бр.
  • гъби - 200 гр.
  • лук - 3 глави
  • сухари - 1 филия
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете доматите напречно на 2 половини, издълбайте ги не много дълбоко и ги наредете в тавичка, намазана с олио и поръсена със счукан сухар или брашно.

Запържете ситно нарязания лук с 1 кафена чашка олио. Прибавете нарязаната издълбана част от доматите и оставете сместа да ври, докато се позапържи.

Отделно сварете ситно нарязаните гъби, отцедете ги и ги прибавете към сместа от лук и домати. Посолете и поръсете с чер пипер.

Напълнете доматите и поръсете със счукан сухар. Сложете ги да се пекат около 1/2 час. Поднесете ги студени.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ники
Ники
02.01.2011 21:09
Любимата ми рецепта. Често я правя, лесна и няма какво да сгрешиш.
0
0