Миди в бял сос

Галя ВасеваГаля ВасеваНовак
30/10/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 993
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме добре почистените миди в дълбок съд за няколко минути на тих огън, за да се отворят черупките. Изваждаме ги от черупките, заливаме ти с подсолена вода, само колкото да ги покрие и ги кипваме. Намаляваме котлона и варим 5-6 минути на тих огън.

Маслото се загрява и в него запържваме ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне, добавяме брашното и запържваме до златисто. Разреждаме запръжката с 1 ч.ч. хладка вода и виното.

Варим на тих огън до сгъстяване, поръсваме със сол и черен пипер. С получения сос заливаме предварително отцедените миди и поднасяме. По желание може да гарнираме с магданоз и резени лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар