Гурманска плескавица с кайма смес

ЗорицаЗорица
Новак
51
152
4k
6
Гурманска плескавица с кайма смес
Снимка: Зорица
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Една студена биричка си пригответе за тази неустоима плескавица"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 80 грама
  • кайма - 1 килограм смес (свинско и телешко месо; много ситно смляна)
  • черен пипер - 1/2 ч.л. (прясно смлян)
  • зехтин - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и наситнете лука. Нарежете на малки кубченца кашкавала. Добавете ги към каймата.

Овкусете я със черния пипер, лютия пипер и солта. Налейте зехтина и омесете всичко много добре.

Покрийте купата със стреч фолио и оставете да престои в хладилник за минимиум 2 часа - колко повече стои, толкова каймата ще се овкуси по-добре.

Намокрете ръцете си и вземайте по около 300 грама от сместа. Внимателно оформяйте плескавицата и я изпечете на барбекю, грил тиган или скара.

Печете вкусната плескавица до образуването на тъмни ленти и от двете й страни.

Сервирайте със студена бира и зеленчуци по избор.

Гурманската плескавица с кайма смес е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: