Боб с пушени ребра

31/10/2013
Тинка
отТинкаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 858
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч.
  • пушени ребра - 400 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба предварително в студена вода за една нощ. Отцедете и го залейте с нова студена вода. Варете около 30 минути. Отново се отцежда, залива се с топла вода и се вари заедно с пушените ребра до омекване.

Извадете ребрата и отделете месото от тях, нарежете го и върнете отново при боба. Пригответе запръжка от олиото, брашното, лука и червения пипер, разредете с бульон от боба и прибавете запръжката към него.

Досолява се и се вари още 20-тина минути. Накрая поръсете със ситно нарязания джоджен.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар