ezine.bg»Рецепти»Предястия»Песто»Песто от люти чушлета

Песто от люти чушлета

Песто от люти чушлета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции10
"За всички почитатели на лютата храна предлагаме тази рецепта за песто с люти чушлета, подходящо както като сос за печено месо, така и за хрупкави брускети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете лютите чушки. Махнете дръжките и ги нарежете (не премахвайте семките).

Отстранете дръжките от копъра и магданоза, добавете ги към лютите чушлета.

Прибавете към сместа нарязаните стар и пресен чесън. Сипете зехтина и олиото пасирайте всичко.

Намачкайте сиренцето и го добавете към сместа, пасирайте отново. Овкусете пестото със сол на вкус.

Поднесете лютото песто като сос за печено месо или върху препечени филийки.

Ако желаете, може да поднесете като дип, украсен с чери домати.

Пестото от люти чушлета е чудно, опитайте го!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: