ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари туби на тиган

Калмари туби на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
569
1k
15k
110
Калмари туби на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
"Каквото и бяло вино да изберете за поднасянето на тези калмари на тиган, те все така вкусни ще си останат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в тиган и го загрейте. За кратко запържете лютото чушле (цяло) и чесъна.

Налейте половината от виното и увеличете силата на котлона.

Когато виното се изпари, добавете предварително почистените калмари, като ги оставите цели.

Запечете ги от двете страни до получаване на лек загар и веднага сипете и останалото бяло вино. Овкусете със сол и пипер.

Имайте предвид, че трябва да сте бързи, за да не загори чесънът. Гответе още 2-3 минути.

Украсете готовите калмари с лимон и поръсете със зехтин. По желание запечете малко зелени чушки и добавете към морските дарове.

Калмарите туби на тиган са много вкусни. Консумирайте топли в компанията на чаша бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: