Солено клафути с домати и тиквички

Солено клафути с домати и тиквички
Снимка: Невена Блажева Иванова
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"След толкова ястия с месо по празниците е време да направим един солен пай с тиквички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте нарязаните на кубчета тиквички за кратко в подсолена вода. Отцедете ги добре от течността. Намазнете тава за печене и ги прехвърлете вътре.

Запържете чесъна в маслото и зехтина, добавете го към тиквичките. Разпределете отгоре нарязаното на кубченца топено сирене, прибавете и отцедените каперси.

Разпределете чери доматите отгоре.

Разбийте яйцата заедно с млякото, брашното и заквасената сметана, като използвате миксер.

Добавете изварата и настъргания кашкавал разбъркайте.

Овкусете сместа с копър и черен пипер, ако е необходимо, добавете сол. Излейте върху зеленчуците в тавата, като се опитате доматите да са почти покрити.

Загрейте фурната. Пъхнете соления пай вътре и оставете да се пече около 30-40 минути или до готовност.

Охладете и поднесете в компанията на чаша ароматно бяло вино.

Соленото клафути с домати и тиквички е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: