ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни зелеви сармички в йенско стъкло

Постни зелеви сармички в йенско стъкло

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
181
825
3k
51
Постни зелеви сармички в йенско стъкло
Снимка: Росица Петрова
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • кисело зеле - 1 бр. средно голямо
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • черен пипер
  • джоджен
  • къри
  • червен пипер
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете киселото зеле от кочана и жилите. Лука наситнете и задушете за кратко в мазнина. Сложете универсалната подправка, настъргания морков и щипка сол.

Ориза измийте и добавете към лука. Запържете и овкусете с останалите подправки. Добавете вода.

Разбъркайте до абсорбиране на водата и готовност на ориза.

Разстелете зелевите листа. Сложете по малко от плънката за сармите във всяко. Завийте и наредете в йенска тенджера.

Сипете топла вода до нивото на зелевите сарми и изпечете за 60 мин.

След това постните зелеви сармички в йенско стъкло са готови!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: