ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Мераклийски пълнени кюфтета

Мераклийски пълнени кюфтета

Мераклийски пълнени кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако са кюфтенца, да са пълнени. Нека не забравяме и сотираните картофки като гарнитура. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 печена (червена)
  • кайма - 500 грама смес
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз - пресен
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • галета - 1 с. л.
  • топено сирене - 50 грама
  • риган
  • олио - за пържене
  • гарнитура
  • масло - 50 грама
  • картофи - 1 кг пресни
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • копър
  • песто - от босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете главата лук и наситнете печената чушка, добавте ги към каймата и разбъркайте.

Овкусете каймата с риган, пресен магданоз, чубрица и черен пипер. Добавете галета и разбъркайте.

Оформете кюфтета и ги сплескайте, в средата на всяко едно сложете парченце топено сирене.

Загрейте малко олио в тиган и запържете кюфтенцата до готовност.

Междувременно сварете картофите, отцедете ги и запържете в тиган с разтопено масло и олио.

Сотирайте картофите до получаване на апетитен загар. Овкусете ги с черен пипер, пресен копър и сол.

Сервирайте вкусните пълнени кюфтета с картофите. Добавете и лъжичка песто за още по-хубав вкус на ястието.

Мераклийските пълнени кюфтета са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: