ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с орехи и лимон

Пъстърва с орехи и лимон

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
46181130291
Пъстърва с орехи и лимон
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 3
27/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пъстърва с орехи и лимон - полезно и вкусно ястие за нула време!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр. /по 500 - 600 г всяка/
  • орехи - 150 г /или бадеми/
  • лимони - 2 бр.
  • масло от гроздови семки - 3 с.л.
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма тава и намажете дъното с масло от гроздови семки.

Изчистете пъстървата и я измийте хубаво. Посолете отгоре и отвътре всяка от рибите. Сложете пъстървите в тавата и полейте всяка риба с малко масло от гроздови семки.

Орехите се начукват на малки парченца и се поръсва всяка риба отгоре, за да се получи хрупкава коричка при печенето. Част от ореховите ядки сложете вътре в изчистените пъстърви.

Срежете един лимон и изстискайте върху всяка риба, за да овкусите идеално. Сложете да се пече на 180 градуса около 30 минутки.

Сервирайте апетитната печена риба с класическа картофена салата или друга гарнитура по избор.

Пъстърва с орехи и лимон - полезно и вкусно ястие за нула време!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: