Агнешки котлети яхния със зелен лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
198
911
1k
58
2
Агнешки котлети яхния със зелен лук
Снимка: Геновева
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви180 мин.
Общо200 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • зелен лук - 6 - 7 стръка
  • агнешки котлети - 1.400 г
  • джоджен
  • девесил
  • домати - 400 мл от консерва
  • подправка за агнешко - 1 пакетче на KOTANYI
  • червен пипер
  • черен пипер - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си голяма тава и подредете в нея агнешките котлети. Овкусете със сол, а после и с приготвената предварително смес от черен пипер, олио и червен пипер.

Сложете агнешкото в тавата, отгоре поръсете с накълцания лук. Добавете доматите. Овкусете със специалната подправка за агнешко, джоджен и девесил.

Добавете вода колкото да покрие месото и завийте с алуминиево фолио ястието. Печете за 120 мин. на 150 градуса. След това махнете фолиото и печете агнешкото с лук за още 60 мин.

Ако видите, че сосът на печеното агнешко не е достатъчно гъст, може да сипете малко брашно.

Агнешките котлети яхния със зелен лук са много, много вкусно ястие!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: