Баварски крем с плодов нектар

31/10/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нектар - 500 мл по избор
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • ром - 1 с.л.
  • желатин - 2 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч. готварска
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за украса
  • сметана - 1 ч.ч. готварска
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте кристалната захар с 1 ч.ч. гореща вода и разбъркайте енергично до разтварянето на захарта. Накиснете желатина в 4 с.л. студена вода. Щом набъбне, го прибавете към горещия захарен сироп и разбъркайте до разтварянето му.

Добавете рома, нектара и предварително разбитата с пудра захар сметана. Разбъркайте продуктите добре и ги разлейте в предварително приготвените форми. Приберете крема в хладилник и го оставете да се желира.

Преди поднасяне го гарнирайте със сметана, която сте разбили със захарта.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар