ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Класическа кавърма в гювечета

Класическа кавърма в гювечета

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
273
Класическа кавърма в гювечета
Снимка: Анабел
02/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сипете олио в тиган и запържете предварително наситнените чесън и лук. Нарежете пилешкото месо и добавете при тях. Разбъркайте и добавете почистени и нарязани гъбите, после и печените чушки.

Овкусете разкошната кавърма с черен пипер и сол. Когато е почти готова, сипете разтвореното с червено вино и вода доматено пюре.

Добавете кимион и чубрица. Разбъркайте и сипете ястието в гювечета. Те се пекат 20 мин. във фурната.

Малко преди кавърмата с пилешко да е готова, се чуква по едно сурово яйце и се запичат до готовност.

Класическата кавърма в гювечета е готова да впечатли всички на трапезата!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: