ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско контрафиле с бекон на фурна

Свинско контрафиле с бекон на фурна

Свинско контрафиле с бекон на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Крехко свинско месце, ароматен сос и свежи билки - една чудесна комбинация, която ще ви донесе истинска наслада в края на деня"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 цяло парче /2 кг/
  • топено сирене - 200 г пушено
  • гъби - 300 г манатарки
  • бекон - 200 г слайсове
  • лук - 2 големи глави
  • билки - пресни /мащерка, риган, розмарин, босилек, мента/
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • бира - 300 мл
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и попийте излишната вода от свинското контрафиле. С остър нож направете прорези на разстояние 1 см един от друг.

В направените разрези сложете резенчета топено сирене, лук и бекон. В съда на пасатора смесете чесъна, избраните пресни билки, зехтина, горчицата, бирата, меда, соевия сос, солта, черния пипер и пушения червен пипер. Разбъркайте и полейте месото.

Увийте маринованото свинско със стреч фолио и приберете в хладилника за 24 часа. След това поставете месото в тава за печене. Добавете гъбите и печете за 50 мин.

След като времето отмине, махнете фолиото и върнете печеното свинско за още 10 мин. във фурната.

Свинското контрафиле с бекон на фурна сервирайте с билки, гъбки и вкусния сос, отделен при готвенето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: