ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнен петел с картофи

Пълнен петел с картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
802
3k
6k
446
4
Пълнен петел с картофи
Снимка: Стоянка Русенова
01/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции6
"Поводи винаги се намират, затова не отлагайте твърде дълго направата на тази рецепта за пълнен петел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се почиства. Измийте и подсушете с кухненска хартия излишната вода. Намажете го с масло и го овкусете с подправките - червен пипир, черен пипер, сол, кимион и розмарин. Поставете в тава.

С остър нож направете няколко прореза, а после в тях сложете по една скилидка чесън. Оставете месото да се маринова минимум за час.

Картофите почистете и нарежете на парчета, лука - също, а морковите - на кръгчета. Напълнете петела с плънката от лук и моркови, а картофите сложете около него в тавата.

Сипете 2 ч.ч. вода в тавата и завийте с алуминиево фолио за печене. Поставете в средата на фурната, включете вентилатор и изпечете петела с картофи за час на 220 градуса.

След като времето изтече, изключете фурната и оставете пълнения петел с картофи да се доопече и да си обере топлото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: