ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Италиански ябълков пай със сладко от сливи

Италиански ябълков пай със сладко от сливи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253932k109
Италиански ябълков пай със сладко от сливи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
24/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Трудно бихте объркали аромата на току що изпечен ябълков пай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 230 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 110 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • за гарниране
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок
  • сладко от сини сливи - 200 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки - бакпулвер, брашно, сол, ванилия. Объркайте, добавете кравето масло, нарязано на парченца, яйцето и захарта. Замесете тесто.

Обвийте в стреч фолио и сложете в хладилник за 60 мин. Ябълките нарежете, поръсете с лимонов сок и кафява захар.

Вече охладеното маслено тесто разточете върху хартия за печене. Сложете го в тава за печене 24 см. Направете борд.

Тестото за пая надупчете с вилица, отгоре намажете със сладкото, разпределете. Отгоре наредете резенчетата ябълки.

Печете ароматния ябълков пай за около половин час или малко повече на 180 градуса. Охладете го на решетка, щом стане готов.

Изпечения италиански ябълков пай със сладко от сливи посипете с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: