ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Италиански ябълков пай

Италиански ябълков пай

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
73
237
1k
9
Италиански ябълков пай
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
24/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Трудно бихте объркали аромата на току що изпечен ябълков пай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 230 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 110 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • за гарниране
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок
  • сладко от сини сливи - 200 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки - бакпулвер, брашно, сол, ванилия. Объркайте, добавете кравето масло, нарязано на парченца, яйцето и захарта. Замесете тесто.

Обвийте в стреч фолио и сложете в хладилник за 60 мин. Ябълките нарежете, поръсете с лимонов сок и кафява захар.

Вече охладеното маслено тесто разточете върху хартия за печене. Сложете го в тава за печене 24 см. Направете борд.

Тестото за пая надупчете с вилица, отгоре намажете със сладкото, разпределете. Отгоре наредете резенчетата ябълки.

Печете ароматния ябълков пай за около половин час или малко повече на 180 градуса. Охладете го на решетка, щом стане готов.

Изпечения италиански ябълков пай посипете с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: