Макови гризини за малки и големи

Макови гризини за малки и големи
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
01/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
"Маковите гризини са предложението ни днес за следобедите, в които искате да хапнете нещо бързичко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете леко прясното мляко. В него сипете захарта и маята, за да се разтворят. Оставете за десет минути маята да се активира.

Смесете двата вида брашно, солта и семената от мак. Направете кладенче в средата и изиспете течната смес с маята. Добавете и зехтина. Замесете тесто.

Трябва да бъде средно меко и да не лепне по ръцете. Накъсайте тестото и направете тънки фитили, които ще представляват вашите гризини.

Сложете ги в тава с хартия за печене, може да се наложи да използвате и две тави. Напръскайте ги с вода и ги приберете на топло за половин час или 40 мин.

Маковите гризини изпечете за най-много 15 мин. на 190 градуса или докато започнат да стават златисти. Оставете да изстинат и може да се хапнете.

Маковите гризини за малки и големи могат да бъдат сервирани с домашен дип, хумус или друга вкусна разядка по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: