Яхния с черен дроб и гъби

30/10/2013
Мая
отМаяНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3-4
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистения дроб се нарязва на ивици и се изпържва в сгорещеното масло. Долива се малко вода и се задушава около 5-6 минути на тих огън.

Добавяме половината вино и варим до изпаряването на виното. Когато дробът остане на мазнина, добавяме и сварените гъби. Сипваме остатъка от виното и изцеденото кисело мляко. Слагаме сол и черен пипер на вкус и кипваме за кратко.

Сваляме ястието от котлона. По желание поръсваме с ситна нарязан магданоз и поднасяме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

гост
гост
30.10.2013 21:13
А галетата кога се използва?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв