Лек ябълков сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
73
237
1k
9
Лек ябълков сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
18/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер захарта и яйцата до получаване на хубав пухкав крем. На тънка струйка налейте сметаната и олиото, като не спирате да бъркате с лъжица.

Пресейте брашното заедно с двете ванилийки, щипка сол и бакпулвера. Прибавете го на части към течната смес.

Нарежете на кубчета едната ябълка и я полейте с 2 лъжици ром.

Сложете хартия за печене върху форма с диаметър 22 см. Сипете вътре половината от сместа и заравнете. Разпредете нарязаната ябълка и покрийте с останалата кексова смес.

Най-отгоре сложете в кръг ябълкови резени. Поръсете ги с лъжица кафява захар.

Изпечете ябълковия сладкиш в загрята на 170 градуса фурна за около 35-40 минути. Използвайте дървено шишче, за да пробвате дали е готов.

Извадете сладкиша и още докато е топъл го поръсете с пудра захар.

Лекият ябълков сладкиш е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: