Кюфтета от картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
410
299
15/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 306
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 270 г
  • масло - 10 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 20 мл
  • сол - 2 г
  • черен пипер - 1 г
  • магданоз - 5 г
  • брашно - 20 г
  • галета - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, нарязани на дребни кубчета, се изпържват в мазнина. Към тях се прибавят твърдо свареното яйце, нарязано на кубчета, солта, черния пипер, магданоза, които е нарязан на ситно и гъст бешамелов сос. Сместа се разбърква добре е се оставя да престои 30-40 минути.

Оформят се продълговати картофени кюфтета с дебелина 2-3 см., овалват се в галетата и се изпържват в баня от силно сгорещена мазнина.

Поднасяме готовите кюфтета от картофи, полети с кравето масло и подходяща салата или туршия.

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар