ezine.bg»Рецепти»Паста»Замразени домашни макарони Кесме

Замразени домашни макарони Кесме

НалиНали
Ентусиаст
92
422
223
12
1
Замразени домашни макарони Кесме
Снимка: Нали
14/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. голямо
  • вода - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 700 - 800 г или колкото поеме водата
  • брашно - 2 в.ч. за разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една стара рецепта за макарони, наречени Кесме (означава рязани).

В дълбока купа пресяваме прашно, по средата счукваме едно голямо яйце, прибавяме сол и вода, месим хубаво плътно тесто.

Режем тестото на две, взимаме едно парче, разточваме с точилка на много тънко и поръсваме много брашно отгоре и отдолу. Разточва се много голяма и тънка кора.

Събираме на точилка цялото парче и по средата режем на две, после режем на ленти, лентите ги слагаме една върху друга. И започваме да режем с нож на по-малки ленти.

Процесът повтаряме и с второто тесто за паста.

Малките макарони поръсваме обилно с брашно и разбъркваме с ръце, за да не се слепват.

В голям поднос слагаме всичко и поставяме във фризера с подноса да замръзнат.

След пет часа ги вадим от фризера и разбъркваме с ръце, за да не се слепват. Разделяме в пликове, колкото ще ползваме и пак ги слагаме там.

Излиза около три дози по 400 грама или вие преценявате колко ще ползвате.

После ги варим като макарони. Варим замразени домашни макарони Кесме в солена гореща вода и може да се гарнират различно. Стават вкусни макарони със сирене или може и доматен сос. Въпрос на избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: