ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Традиционна българска гъбена чорба

Традиционна българска гъбена чорба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Традиционна българска гъбена чорба
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
14/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Няма спор, че традиционната българска кухня е изключително вкусна - можете сами да се убедите в това за пореден път с тази рецепта за гъбена чорба"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 250 г печурки
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • червен пипер - 1 к.л.
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна гъбена супа с невероятно ухание.

Лукът и морковът се почистват, нарязват на дребно и запържват в тенджера с малко растителна мазнина. Гъбите се почистват, нарязват на филийки и слагат също в тенджерата.

След като се запържат, се добавят две супени лъжици предварително препечено брашно и червен пипер. Следва кратко разбъркване, добавя се настърганият домат, отново разбъркване.

В тенджерата се налива топла вода, прибавя се сол на вкус. Когато заври, се слага измитият ориз.

Малко преди готовност се слага сухата мащерка, а когато гъбената чорба е готова, се прибавя прясно смлян черен пипер.

Традиционна българска гъбена чорба сервираме с хляб по избор.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: