Еспресо Панакота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
67
218
1k
8
Еспресо Панакота
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
16/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете студена вода в купичка и накиснете вътре желатина до омекване.

Налейте сметаната в малка тенджерка заедно с прясното мляко и кафето. Прибавете едно прахче ванилия и 3 лъжици захар. Сложете на котлона и загрейте до точка на завиране.

Махнете веднага от огъня и добавете омекналия желатин. Бъркайте докато се разтвори.

Сипете млечния крем в подходящи чашки и оставете да се охлади. След това приберете в хладилника, за да може панакотата да се желира добре.

Поднесете десерта, поръсен с канела или какао.

Еспресо Панакотата е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: