ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко с гъби и броколи на тиган

Пилешко с гъби и броколи на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
484
1k
10
1k
Пилешко с гъби и броколи на тиган
Снимка: Мария
15/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - от 1 пиле
  • готварска сметана - 150 - 200 мл
  • пармезан - 50 грама или друго сирене
  • броколи - 15 - 20 розички
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 8 - 10
  • прясно мляко - 80 мл
  • мазнина - 4 с.л. олио или зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки гърдите, овкусете ги със сол, бял и черен пипер.

Загрейте малко мазнина и запържете пилешкото, докато промени цвета си. Извадете го и в същата мазнина запържете нарязаните гъби и лук.

Щом зеленчуците поомекнат, върнете вътре пилешкото и добавете броколите на розички.

Разбъркайте добре и след няколко минути налейте прясното мляко и сметаната. Бъркайте до редуциране на соса и свалете от огъня.

Ако е нужно, овкусете задушеното пиле с още сол, черен и бял пипер. Поръсете с настърган пармезан и поднесете топлото ястие.

Пилешкото с гъби и броколи на тиган е много вкусно, опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: