ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Празена чорба срещу махмурлук

Празена чорба срещу махмурлук

ЗорицаЗорица
Новак
78
238
4k
8
Празена чорба срещу махмурлук
Снимка: Зорица
1 / 2
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и запържете наситнените праз и чесън. Щом лукът се задуши и омекне, налейте зелевия сок, разреден с вода.

Щом заври чорбата, добавете измития булгур и сушените люти чушки - цели или натрошени.

Поръсете зеленчуковата супа с чубрица, мащерка и добавете черния пипер на зърна.

Оставете да се вари на умерен огън около 25 минути. От време на време разбърквайте.

Много вкусна чорба, която е подходяща както за пости, така и за разтоварване след махмурлук и преяждане.

Празената чорба срещу махмурлук може да се яде както гореща, така и студена.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: