Супа от черна леща

Аника ВойтАника Войт
Експерт
197
718
1k
25
1
Супа от черна леща
Снимка: Аника Войт
1 / 3
27/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черната леща и я отцедете.

Лука и моркова обелете и нарежете на ситно. В малка мазнина на не прекалено силен огън задушете зеленчуците за около 5-6 минути.

След което прибавете към тях и нарязаната на ситно червена чушка. Разбърквайте, за да не загорят. На финала е ред и на чесънчето - пресовано с преса или накълцано на ситно.

Намалете силата на котлона, подправете със сол, черен и червен пипер и добавете доматите. Покрийте с капак и оставете ястието да къкри около 10 минути.

Ред е да се добави и черната леща. Разбъркайте отново и добавете около 4-6 ч.ч. вряла вода. Преценете по това колко гъста искате да бъде супата от леща.

Покройте отново с капак и гответе до готовност - 30-45 минути.

Супата от черна леща е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: