ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свинско месо със сос от хрян и горчица

Свинско месо със сос от хрян и горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Свинско месо със сос от хрян и горчица
05/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - от корема 600 гр.
  • хрян - корени 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • оцет
  • захар
  • горчица - 20 гр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се нарязва на парченца, посолява се леко и се оставя 5-6 минути, след което се задушава 6 минути, залива се постепенно с гореща вода и се вари на тих огън до омекване.

Към соса от варенето на месото се прибавят хрянът и ябълките, настъргани на ренде, горчицата и подправките.

Посолява се на вкус и се вари още 3-4 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: