Бяла торта

02/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 468
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и отделно разбийте белтъците на сняг, като си оставите едно цяло яйце. При разбитите жълтъци добавете смлените орехи, ванилията, какаото и белтъците. Леко разбъркайте.

Пресейте брашното, сложете маслото, солта, едното яйце и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Първата част се разстила на дъното на форма за торта. От другата част разточете кора, равна на първата.

Върху първата кора изсипете леко разбърканата смес, заравнете и захлупете с втората кора. Печете в умерена фурна до готовност. Извадете тортата и я поръсете с пудра захар, смесена с ванилия. Украсете с ореховите ядки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
нели
нели
15.01.2014 15:10
Не виждам количеството захар?
0
0