Бяла торта

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
124
68
Бяла торта
02/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и отделно разбийте белтъците на сняг, като си оставите едно цяло яйце. При разбитите жълтъци добавете смлените орехи, ванилията, какаото и белтъците. Леко разбъркайте.

Пресейте брашното, сложете маслото, солта, едното яйце и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Първата част се разстила на дъното на форма за торта. От другата част разточете кора, равна на първата.

Върху първата кора изсипете леко разбърканата смес, заравнете и захлупете с втората кора. Печете в умерена фурна до готовност. Извадете тортата и я поръсете с пудра захар, смесена с ванилия. Украсете с ореховите ядки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: