Свинско с чушки от туршия

26/10/2013
Адриа
отАдриаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 246
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • чушки - 1 кг червени от туршия
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 - 5 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета. Поръсете със сол, черен и червен пипер и сложете на дъното на пръстен съд. Добавете ситно нарязаните глави лук, залива се с малко вода и се слага да заври.

Ястието се вари на умерен огън до омекване на месото. Маста се загрява и в нея се задушават ситно нарязаните чушки. Когато зеленчуците омекнат се добавя царевичното брашно и се запържва за кратко.

Запръжката се добавя към омекналото свинскo и ястието се задушава още 30 минути на тих огън.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар