Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашен пилешки дюнер в чиния

Домашен пилешки дюнер в чиния

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Домашен пилешки дюнер в чиния3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хапва ви се дюнер, а защо не домашно приготвен с пилешко месо в чиния?! Насладете му се"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • кисело мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио - 2 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме пилешкото филе, всяко парче нарязваме на три или четири парчета, колкото се може по-тънки.

В дълбока купа пресоваме чесъна добавяме всички съставки и разбъркваме добре, прибавяме пилешкото месо и слагаме в хладилник за три или четири часа да се маринова местото.

Готовото мариновано месо нареждаме върху стреч фолио и правим руло от месото. Аз направих два малки, вие може да да правите едно голямо руло.

Завиваме рулото хубаво и слагаме във фризера за около 5-6 часа месото, за да замръзне.

Замразеното месо изваждаме от фризера и режем на кръгли парчета. Запържваме в загрят тиган с малко мазнина от двете страни за няколко минути.

Сервираме порцията дюнер топъл.

Пробвайте този домашен пилешки дюнер в чиния - няма да съжалявате.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: