ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Ванилови кремки-кошнички

Ванилови кремки-кошнички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
559
1k
15k
104
Ванилови кремки-кошнички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
"Топящи се в устата и уникално вкусни ванилови кремки-кошнички - ще изпуснете много, ако не се възползвате от рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтворете маята в леко затопленото мляко, разбъркайте.

Пресейте в купа брашното, направете кладенче в средата и сипете разбитото със захарта яйце, заквасената сметана (на стайна температура) и ванилията. Добавете млякото с маята и замесете гладко тесто в миксер или кухненски робот.

Ако е необходимо, добавете още малко брашно, а маслото прибавяйте малко по малко до цялостно усвояване. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса за час. Междувременно си пригответе крема според указанията на пакета нишесте.

Аз разтварям съдържанието му в 100 мл вода, като захарта с млякото кипне на котлона. Махам от огъня и наливам на струйка нишестето, след което връщам на умерен котлон и бъркам 4-5 минути - до сгъстяване.

Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот до получаване на правоъгълна кора, която е с дебелина около 4 см. Намажете с изстиналия ванилов крем и навийте на руло. Издърпайте краищата, за да се издължи още рулото.

С много остър нож нарежете на шайбички и ги наредете в две тави с хартия за печене (оставяйте разстояние между тях). Оставете кифличките да втасат за час. Намажете ги с разбит белтък.

Някои от тях намажете с орехи, други с цветни фигури и захарни перли, трети - с филирани бадеми. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Ваниловите кремки-кошнички са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: