ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Палачинки с лимец, елда и рожков

Палачинки с лимец, елда и рожков

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k227
Палачинки с лимец, елда и рожков
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
03/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 100 мл
  • брашно от лимец - 90 г
  • брашно от елда - 90 г
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч л.
  • масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол.

Прибавете прясното мляко и водата.

Смесете трите вида брашно и бакпулвера. Започнете да ги добавете към течните съставки на части. Разбъркайте сместа до гладка и хомогенна.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с малко масло или няколко капки олио.

Изсипете един черпак от сместа и печете палачинките с елда по 1.5-2 минути от страна.

Степента на котлона трябва да е една степен под максималната.

За всяка следваща лимецова палачинка намаслявайте тигана отново.

Готовите палачинки поднесете с пресни плодове или мед.

От тази смес се получават 8-10 палачинки с лимец, елда и рожков - в зависимост от големината на тигана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: