ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кафяв ориз

Зелеви сарми с кафяв ориз

Зелеви сарми с кафяв ориз
Снимка: Тодоринка Бернардова
03/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Зелеви сарми с кафяв ориз - вкусно предложение за днешния обяд или вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се настъргва.

В олиото се запържва лукът и морковът. Добавя се каймата. Като се запържи каймата, се добавя измитият ориз.

Налива се кафява чашка вода и се вари, докато водата се поеме.

Отстранява се от котлона и се прибавят подправките. Разбърква се и се остава малко да се охлади.

Взема се лист зеле и се слага по 1 супена лъжица от сместа.

Загъва се от двете страни зелевият лист и се навива на руло сармичката.

Подреждат се зелеви сарми в глинен съд.

Заливат се с вода и зелев сок-1:1 да се покрият сармите.

Глиненият гювеч се захлупва с капака.

Пекат се зелевите сарми с кафяв ориз на 200°C два часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: