Пица с яйце и спанак

АнабелАнабел
Ветеран
622
3k
1k
268
28/02/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа със затоплена вода се слагат захарта и сухата мая. Оставят се настрани, докато маята шупне. Брашното се се пресява. Към него се прибавя солта, зехтинът и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто за пица, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на дребно, слагат се в тиган със сгорещен зехтин и се задушават. Щом омекнат, към тях се прибавя измитият спанак, а малко по-късно и доматеното пюре. Плънката за спаначената пица се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Тестото се разточва в желаната форма и поставя в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре се разпределя спаначената смес и поръсва с кашкавал. Готовата пица се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Малко преди готовност по средата и се чуква едно яйце.

Пица с яйце и спанак е ароматна и вкусна. Перфектната пица без месо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар