ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Топчета от кайма в бял сос

Топчета от кайма в бял сос

Топчета от кайма в бял сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
28/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете топчетата, като сложите каймата в купа. Добавите лука и магданоза, нарязан на дребно, ориза, яйцето, солта и черния пипер. Омесете каймата хубаво. Направете малки кюфтенца, оваляйте в брашно и заделете.

В тенджера сложете 2 с.л. мазнина и запържете лука и моркова, които предварително сте нарязали на дребно. Налейте вода и сварете за около 15 минути. Пуснете топчетата едно по едно и едно до друго. Разбъркайте и оставете да заври наново. Сложете сол и черен пипер. Намалете котлона и варете около половин час.

В купа разбъркайте с тел застройката от кисело мляко, яйцето и брашното. Добавете я в тенджерата. Оставете на котлона около 5-10 минути и изключете.

В тиган разтопете кравето масло. Обелете и настържете моркова. Сложете го в тигана и запържете, докато пусне цвета си. Сложете го в тенджерата, разбъркайте и сервирайте веднага вкусните кюфтета в сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: