Печени свински жулиени

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k599
Печени свински жулиени
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
01/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
47 мин.
Порции
2
"Много вкусни печени свински жулиени, които чудесно вървят със свежа салата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без мазни части
  • мащерка - 3 клонки
  • черен пипер - 3 щипки прясно смлян
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 2 к.ч.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете свинското месо на тънки жулиени - 7-8 см. дължина. Сложете в купа и оваляйте в зехтин, соев сос, едната чашка вино и подправките. Завийте с фолио съда и оставете в хладилник за 1 нощ.

2. Ще печем свинските жулиени в тавичка от йенско стъкло с капак.

Намазнете дъното и и разпределете месцето, така че по възможност да не стои на купчинки, а жулиените да са добре разположени и да има малко разстояние между тях.

Полейте с другата чаша вино и малко вода.

3. Печете на 200 градуса под капак 25 минути, после махнете капака и продължете готвенето до лек загар на месото. Не препичайте прекалено, за да не изсъхне свинското.

4. Поднесете печените свински жулиени с гъбен сос и ориз или със свежа салата.

Приготвени по този начин, те могат да служат и като плънка за сандвичи, арабски питки и други.

Ако желаете, може да ги поднесете и като апетитно бирено мезе, а за разкош да им настържете кашкавалче и да оставите за малко във фурната, за да се разтопи.

В моят случай, аз ги сервирах с гъбен сос и бял ориз, за да имам завършено основно ястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: