ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бъркан тутманик с два вида брашно

Бъркан тутманик с два вида брашно

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2461k1k2543
Бъркан тутманик с два вида брашно
Снимка: Геновева
1 / 2
26/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със солта. Добавяме киселото мляко и олиото и доразбиваме. Накрая прибавяме пресятите брашна и бакпулвера.

След като разбием всичко, нарязваме мортаделата и киселите краставички на кубчета.

Овалваме ги в 1 с.л. брашно и сипваме в сместа.

Разбъркваме с лъжица и сипваме сместа за тутманика върху хартия печене.

Поръсваме със слънчогледови семки и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.

Бърканият тутманик с два вида брашно е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: