Натурално пържен черен дроб

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
10/01/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо34 854
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове, нарязва се на ивици и се овалва в брашно.

Сланината се нарязва на кубчета и се пържи до порозовяване. Прибавя се дробът и се пържи, докато добие светлокафяв цвят, след което се изважда в затоплена чиния.

В мазнината се слага ситно нарязаният лук и се пържи до светлозлатисто оцветяване, след което се слага върху изпържения дроб.

В мазнината се запържва леко 1 - 2 с. л. брашно, след което се прибавя размитото в малко студена вода доматено пюре, 1 щипка сол и 1 щипка захар (по желание). Сосът се кипва и се оттегля от огъня, застройва се със сметаната и се изсипва върху дроба.

Картофите, надробени на едри парчета, се изпържват в прясното масло, наръсват се със смес от сол, ким и ситно нарязан магданоз и се прибавят към разпределения на порции дроб.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар