ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пилешки сърчица с масло и бяло вино

Пилешки сърчица с масло и бяло вино

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
46
179
128
8
1
Пилешки сърчица с масло и бяло вино
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
24/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърчицата измийте добре и оставете да се отцедят.

В подходящ тиган сложете маслото и запържете сърчицата. След това сложете малко водичка и бялото вино.

Покрийте с капак и оставете да се задушат. Малко преди течността да изври сложете солта, червения пипер и чубрицата.

Разбъркайте и леко запържете с още малко масло. Когато са готови вдигнете от котлона и сервирайте в подходящ съд.

Можете да приготвите сърчицата и по друг начин. Първо да ги сварите и след това да ги запържите с маслото и подправките.

Можете да овкусите биреното мезе с лимон.

Пилешките сърчица с масло и бяло вино са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: