ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Боб с ребра в тенджера под налягане

Боб с ребра в тенджера под налягане

Боб с ребра в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
24/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическо и добре познато ястие - боб с ребра в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • боб - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • целина - 1стрък
  • свински ребра - 250 - 300 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • ЗА ЗАПРЪЖКАТА
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта във вода.

Сложете в тенджера под налягане 2 с.л. олио и запечатайте ребрата. Добавете боба и налейте вода. Затворете капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете 20 минути.

Отворете капака, като преди това изпуснете парата, и извадете месото. Нарежете всички зеленчуци на дребно. Сложете ги в тенджерата заедно с подправките и доматеното пюре.

Затворете отново капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете 10 минути.

Отворете капака и върнете месото.

В касерола сложете 4-5 с.л олио и запържете червения пипер. Добавете брашното и след няколко минути изключете. Сложете запръжката в тенджерата.

Върнете на котлона и варете 5-10 минути на отворен капак. Изключете и сервирайте боб яхнията, като поръсите с прясно нарязан магданоз.

Бобът с ребра в тенджера под налягане е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: