Лесен сладкиш с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921155298
Лесен сладкиш с ябълки
21/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
"Организираме проучване - колко парчета ябълков сладкиш може да изядете? а само едно б нито едно, защото съм на диета в всичките Всички, които са посочили отговор б, могат да изпратят ябълковия сладкиш на адреса на редакцията"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • ябълки - 600 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 3 бр. големи
  • олио - 180 мл
  • захар - 200 г
  • канела - 4 г
  • орехови ядки - 120 г
  • мазнина - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на кремообразна смес.

При постоянно бъркане прибавете олиото, брашното /предварително пресято с бакпулвера/, счуканите орехи, канелата и настърганите на едро ренде ябълки.

Разбъркайте добре сместа и я изсипете в намазнена тава. Сладкишът се пече в умерена фурна.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: