Пълнен цял заек на фурна

22/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции15

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ориза, гъбите, лука и морковите за 10-тина минути. Добавете чаша вода, сол и оставете да се задушава сместа за още 5 минути.

Напълнете заека с получената плънка и го зашийте. Хубаво го намажете с олио и втрийте с ръце червен пипер. Сложете го в тава за печене.

Залейте с чаша вода и чаша бира. Завийте с фолио и печете в загрята на 220 градуа фурна за около 3 часа.

Малко преди края на тези три часа, проверете и ако месото се отделя от кокала, извадете от фурната, за да не изсъхва печения заек.

Пълненият цял заек на фурна е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: