ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Сполучлив Оризов Тутманик

Сполучлив Оризов Тутманик

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k656
Сполучлив Оризов Тутманик
Снимка: Yordanka Kovacheva
19/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете в блендер ориза, за да се получи фино оризово брашно.

Угасете содата в киселото мляко, оставете да шупне. Аз лично използвах домашно биволско мляко, което е много маслено и така тутманикът става още по-вкусен.

Разбийте яйцата заедно със солта и ги добавете към брашното. Прибавете и меката мас, катко и олиото. Накрая сипете киселото мляко.

Бъркайте тестото с миксер, защото е твърде меко и няма да може да се измеси на ръка.

Натрошете сиренето и разбъркайте още веднъж. Сипете тестото в тава с диаметър 20 см и хартия за печене.

Заравнете отгоре и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.

Нарежете на парченца изстиналия тутманик и го поднесете.

Сполучливият Оризов Тутманик е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: