Постен шоколадов кекс

Постен шоколадов кекс
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Шоколадов кекс, подходящ за пости, за гости и за всеки ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесесете сухите съставки - сипете в дълбока купа пълнозърнестото брашно, царевичния грис, кафявата захар, овесените ядки, счуканите какаови зърна или черен шоколад, какаото, брашното от рожков и ванилията. Разбъркайте добре.

Добавете намачкания банан, шарлана и содата с ябълковия оцет. Отново разбъркайте и постепенно сипете водата, смесете добре всичко. Оставете за 10-тина минути, за да омекнат овесените ядки и да попият течността.

Намажете малка тавичка с шарлан и я набрашнете с пълнозърнесто брашно. Изсипете кексовата смес и я разстелете.

Печете веган сладкиша в загрята на 160 градуса фурна 40-50 минути. Оставете кекса да престои и го нарежете преди сервиране.

Постният шоколадов кекс е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: