Начин на приготвяне
Почистете старателно патешкото от мазнини и жилички по повърхността. Оставете го да престои и да се отпусне на стайна температура за около час. След това го подсушете добре.
Загрейте на умерен огън тиган с дебело дъно. Огънят трябва да е по-скоро слаб, за да се получи рецептата добре. Сложете магрето в тигана с кожата надолу, като предварително леко сте я посолили (кожата не е цепната с нож). Печете около 10 минути, като времето зависи от дебелината на подкожната мазнина. Наблюдавайте - лека-полека тя трябва да се стопи и да стане тънка.
Гребвайте излишната мазнина от тигана и си я сипвайте в бурканче, за да си я запазите за друго готвене.
След като видите, че мазният слой на месото вече е изтънял, увеличете огъня почти на максимална степен. Щом кожичката се запече добре и стане хрупкава, обърнете магрето от другата страна.
За да получите розова вътрешност на патешкото, печете 2 минути; за средно изпечено месо - 3-4 минути, а за добре изпечено - 5 минути.
Извадете готовото магре и го увийте в алуминиево фолио. Оставете да престои 6-7 минути, отвийте и наррежете на филийки. Ако желаете, може да запечатете всяко парче за няколко секунди на силен огън.
На дъното на чиния за сервиране сложете тънък пласт сладко, а върху него подредете патешкото. Посолете и поднесете.
Патешкото магре - лесен вариант е готово.