ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутер сърца с крем и ябълки

Бутер сърца с крем и ябълки

Бутер сърца с крем и ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
13/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Да, за пореден път ще кажем, че просто няма как да устоиш на тези бутер сърца с крем и ябълки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • краве масло - малка бучка
  • стафиди - шепа
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 1/2 к.ч.
  • кафява захар
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 20 г
  • захар - 90 г
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • лимони - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като разтворите нишестето в касерола с малко мляко. Добавете останалите продукти и разбъркайте с тел. Поставете на котлона и изчакайте да заври, като бъркате непрекъснато. Варете крема с жълтъци и мляко около пет минути (до сгъстяване) и изключете.

Обелете, изчистете и нарежете ябълките на малки парчета. Изпържете ги в тиган с кравето масло до омекване. Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира. Сложете стафидите (предварително накиснати за няколко часа в рома) и 1 ч.л. от рома. Изчакайте да се изпари алкохола и изключете. Оставете леко да се охлади.

Извадете бутер тестото и изрежете сърца. Сложете от крема, а отгоре ябълките. Затворете с другото сърце и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко сладките сърца. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете, охладете и преди да сервирате, поръсете изпечените бутерки с пудра захар.

Бутер сърца с крем и ябълки - как да ум устоиш!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: